Leg de lat laag en begin klein

Written By :

Category :

afvallen, sportvasten

Posted On :

Share This :

Bron: Tubantia

Hoe komen we de dag door in coronatijd

Leendert Dokter en Coen Bakker van LDPT Personal Training Studio mogen sinds 11 mei buiten  weer trainingen geven. Zij hebben goede hoop dat de klanten op 1juli ook naar binnen mogen.
1. Jullie waren vast blij toen jullie weer buiten mochten trainen.
“Zeker! Gelukkig hebben we voor onze studio genoeg ruimte buiten om gewichten en andere spullen te gebruiken. We geven één-op-ééntrainingen. Wat niet kan, is douchen en binnenkomen om om te kleden.”
2. Wat vinden klanten ervan?
“Een deel van de mensen vindt het best spannend om buiten bij onze studio te trainen, waar anderen hen kunnen zien. Sommigen wachten liever nog even, of doen de thuisworkouts die we twee keer per week op onze website plaatsen. De rest traint buiten met een van onze acht trainers. We zijn wel extra voorzichtig met mensen die 65 jaar of ouder zijn. Maar, als iemand geen symptomen heeft, is het juist goed om ook aan hun weerstand te werken.”
3. Geeft de crisis ook kansen?
“Er zijn mensen die de extra tijd die ze nu hebben gebruiken om bijvoorbeeld te kijken naar wat ze eten. Velen begeleiden we. Anderen helpen we met sportvasten, dat vooral handig is om het snaaien thuis een halt toe te roepen. Voor dat soort dingen is het juist een goed moment, vooral omdat mensen dit thuis kunnen doen en we op afstand kunnen helpen.”
4. Hebben jullie nog tips voor mensen die het sporten missen?
“Ik raad mensen aan de lat laag te leggen en klein te beginnen. Doe bijvoorbeeld eerst eens één rondje, met twintig herhalingen. Als je dan bezig bent en de sportkleding al aan hebt, zul je zien dat je door wil gaan en zo een tweede, derde en vierde rondje doet. En, let op wat je eet. Voeding blijft belangrijk.”
5. Waar kijken jullie het meest naar uit?
“Bepaalde dingen, zoals het grote squatrek dat binnen staat, kunnen we nu niet gebruiken. Ik heb goede hoop dat we per 1 juli weer naar binnen mogen en daar weer met iedereen aan de slag kunnen.”

Ready To Start New Project With Intrace?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.